DutchEnglishFrenchGermanSpanish
+31 (0)299 396 980 Dagelijks geopend van 09:30 tot 18:00 uur DutchEnglishFrenchGermanSpanish
Mijn Uitje

Workshop Volendams leren praten

Von wie binne jij der ien? Ontrafel de taal van de "Volledammers" in deze workshop Volendams leren praten
Volendam, 10+
26 beoordelingen

Workshop Volendams leren praten

26 beoordelingen
vanaf €14.5
Beschikbaarheid & Boeken

Over deze activiteit

  • Al vele tevreden klanten gingen je voor
  • Wij staan altijd klaar om je verder te helpen
  • Digitale ticket
  • Directe bevestiging van je boeking

Workshop Volendams leren praten

 

Workshop Volendams leren praten

In onze workshop Volendams leren praten krijg je een leuk inkijkje in de bijzondere taal van de Volendammers. In Volendam praten mensen echt een eigen taal die door buitenstaanders niet is te verstaan. Volendams is niet enkel een dialect met een andere uitspraak. Hier gebruiken mensen geheel eigen woorden met unieke klanken, die je nergens anders in Nederland hoort. Ben je fan van een Volendammer en wil je graag zijn of haar taal leren spreken? Ben je nieuwsgierig naar de taal die hier gesproken wordt en wil je meer weten over de bijzondere eigenschappen van het Volendams? Volg dan deze leuke workshop.

De Volendamse taal

Volendam is eeuwenlang geïsoleerd geweest van andere dorpen. Daardoor is er een unieke taal ontstaan, met invloeden van dialecten uit andere vissersplaatsen in de buurt. Deze geheel eigen taal is nog steeds de gewone omgangstaal van Volendammers. Het is dan ook echt een onderdeel van hun identiteit. Je hoort het Volendams regelmatig als je door het dorp wandelt. De klanken van de taal zijn lastig om te beschrijven en uit te spreken. De grammatica is ook echt anders en ook de zinsopbouw wijkt af van het Nederlands. Volendammers hebben bovendien hun eigen uitdrukkingen. Dat bij elkaar maakt deze taal zo bijzonder.

Volg ook deze leuke workshop

Wil je graag weten hoe de taal van Volendammers in elkaar zit? Wil je graag met de bewoners van ons dorp kunnen praten en begrijpen wat ze zeggen? In de leuke workshop Volendams leren praten krijg je een indruk van onze taal en leer je een basis waarmee je contact kunt maken met Volendammers. Natuurlijk kun je aan het eind van deze leuke workshop een aantal zinnen zeggen en heb je geleerd tot tien te tellen. Daarna kun je lekker de Dijk op en naar de haven en proberen een praatje aan te knopen met de bewoners van het dorp. Misschien is praten nog wat lastig, maar verstaan zal zeker lukken!

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Workshop Volendams leren praten”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hulp nodig bij boeken? Onze vriendelijke klantenservice helpt je graag.
+31 (0)299 396 980 Servicedesk bereikbaar tussen 09:30-18:00
Livechat Open onze chat
Grote groep?

Ook dat is mogelijk bij Rent & Event Volendam. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken en uw uitje te plannen.