+31 299 396 980 Dagelijks geopend van 09:30 tot 18:00 uur
Mijn Uitje

Demonstratie Smit Bokkum, paling rokerij

Zie hoe de familie Smit hier al 4 generaties lang de gevangen vis op authentieke wijze rookt
Volendam, 1-10 personen 10+
78 beoordelingen

Demonstratie Smit Bokkum, paling rokerij

78 beoordelingen
vanaf €6.25
Beschikbaarheid & Boeken

Over deze activiteit

  • Al vele tevreden klanten gingen je voor
  • Wij staan altijd klaar om je verder te helpen
  • Digitale ticket
  • Directe bevestiging van je boeking

Demonstratie Smit Bokkum, palingrokerij

 

Demonstratie Smit Bokkum, palingrokerij

Als je naar Volendam gaat, dan bezoek je natuurlijk ook de demonstratie Smit Bokkum, palingrokerij sinds 1856. Het beroemde restaurant Smit Bokkum biedt namelijk meer dan alleen de heerlijkste gerechten van verse vis. Je kunt er een interessante demonstratie palingroken bijwonen, visgeschenken kopen en er is een heus palingsoundmuseum. De palingrokerij trekt veel publiek en dat is logisch, het roken van paling is boeiend om te zien en gerookte paling is erg lekker. Wil jij weten hoe Jan Smit al veertig jaar lang zijn paling rookt en wil je graag een hapje meeproeven? Breng dan een bezoek aan palingrokerij Smit Bokkum en geniet van Jan’s heerlijke gerookte paling. Je zult het nog vaak navertellen.

Palingrokerij sinds 1856

De familie Smit is al vier generaties lang eigenaar van Palingrokerij Smit Bokkum. Zoon Evert runt het restaurant, maar zijn vader Jan Smit rookt elke ochtend verse paling en zalm. Al meer dan 150 jaar worden in deze rokerij verschillende vissoorten gerookt. Jan zette veertig jaar geleden de familie traditie voort toen hij begon met palingroken. Een traditie die maar liefst zes generaties duurt en waarvan het geheime procedé nooit bekend is gemaakt. Met chirurgische precisie snijdt Jan de vis open en vervolgens kiest hij de meest vette palingen om te roken. Na twee uur roken ontstaat een heerlijke gerookte paling, die je direct uit het vel kunt eten.

Meer over de demonstratie Smit Bokkum

Tijdens de rondleiding of de demonstratie bij Smit Bokkum kun je het gehele proces van paling roken volgen. Hoe maak je de vis klaar voordat je hem gaat roken, hoe verloopt de procedure en wat is de beste manier om vis te fileren? Je leert het allemaal van Jan tijdens deze interessante demonstratie. Natuurlijk mag je aan het eind van de demonstratie proeven van de heerlijke gerookte paling en kun je een verse portie kopen in de winkel. Na deze leuke demonstratie kun je genieten van een drankje of een lekkere lunch op het terras aan het water. Of je brengt natuurlijk een bezoek aan het palingsoundmuseum, waar je alle gouden platen van Jan Smit, The Cats, Jan Veerman en BZN kunt bewonderen.

Tal van andere leuke activiteiten in Volendam

Naast een bezoek aan de palingrokerij van de familie Smit Bokkum zijn er tal van andere leuke activiteiten in Volendam. Zo mag een foto in Volendamse klederdracht niet ontbreken en raden wij je aan om een scooter te huren en naar Marken te rijden. Met de Marken Express boot kan je weer terug met je scooter naar Volendam. Of wat dacht je van een speurtocht voor kinderen of een bezoekje aan de Experience Volendam om meer te weten te komen over dew geschiedenis van Volendam.

Nog meer uitjes

Inclusief:

  • uitleg van de meest ervaren palingroker van Volendam
  • leuke weetjes over de visserij van dit vissersdorp

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Demonstratie Smit Bokkum, paling rokerij” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig bij boeken? Onze vriendelijke klantenservice helpt je graag.
+31 299 396 980 Servicedesk bereikbaar tussen 09:30-18:00
Grote groep?

Ook dat is mogelijk bij Rent & Event Volendam. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken en uw uitje te plannen.