VOLENDAM

DAGJE UIT IN VOLENDAM

Boek nu je tickets voor je dagje Volendam

Hijs je in historische klederdracht, proef een verse paling of stap op een retro scooter: een dagje uit in Volendam is onvergetelijk! Het vissersplaatsje onder de rook van Amsterdam biedt unieke belevenissen voor jong en oud.

Wat te doen?

WORKSHOP KLOMPEN SCHILDEREN
Volendam
vanaf 22.50
ESCAPE ROOM VOLENDAM
lukt het jou om op tijd te ontsnappen?
22,50
E-BIKE HUREN
Volendam
20
KINDER TANDEM
Volendam
22,50
3 UUR SCOOTER HUUR INCL BOOTTOCHT EN FOTO IN KLEDERDRACHT
Volendam
48.50
FIETS HUREN
Volendam
€12,50
RETRO E-SCOOTER HUREN
Volendam
€ 35.00
RETRO E-FATBIKE HUREN
Volendam
€ 16,-
VOLENDAMS MUSEUM
Volendam
€ 4,-
EXPERIENCE VOLENDAM
Volendam
€ 8,75
PAVILJOEN SMIT-BOKKUM & PALINGSOUNDMUSEUM
Volendam
€ 6,25
RESTAURANT DE LUNCH
Volendam
GRATIS
OP DE FOTO IN VOLENDAMSE KLEDERDRACHT
Volendam
€ 7,50
INCLUSIEF VERS GEBAKKEN STROOPWAFEL
WOLTJE’S BACKERIJ
Volendam
€ 5,-
CHEESE FACTORY
Volendam
GRATIS

Bezienswaardigheden in Volendam:

Het Doolhof

Het Doolhof is het oudste deel van het centrum van Volendam. Dit unieke stukje Volendam dankt zijn naam aan het feit dat de huizen willekeurig geplaatst lijken te zijn. Dankzij de nauwe straatjes en de authentieke huisjes is Het Doolhof een grote inspiratiebron geweest voor kunstenaars door de jaren heen. En nog altijd lijkt het alsof de tijd hier heeft stil gestaan.

Praathuis

Midden op de Dijk van Volendam staat ‘Het Praathuis’: een klein houten vierkant huisje met een prachtig uitzicht op de haven en het IJsselmeer. Al vele jaren komen oude Volendamse mannen hier samen om het laatste nieuws te bespreken. Een soort stamkroeg, maar dan zonder bar en zonder bier. En zonder vrouwen, want die zijn helaas niet welkom in Het Praathuis.

Heilige Maagd Maria op het havenhoofd

De Heilige Maagd Maria is heel belangrijk voor de katholieke Volendammers. Daarom staat op het havenhoofd sinds 1953 een Mariabeeld, de O.L. Vrouw van Banneux. Het beeld werd destijds geplaatst na een bedevaart van een groep Volendammers naar het Belgische Banneux. Men besloot dat de plaats waar de Volendamse vissers de haven in- en uitvoeren, een prachtige plek was voor dit Mariabeeld.

Visafslag Volendam

Volendam staat bekend om zijn uitstekende vis en de visafslag is dan ook een zeldzaam monument. In de haven vind je de vroegere thuisbasis van de Volendamse vissers. Jarenlang zijn in het grotendeels houten gebouw uit 1934 ongekende hoeveelheden vis verwerkt. De visafslag is helaas buiten gebruik sinds de jaren negentig.