MARKEN

EROPUIT IN MARKEN

Boek je ticket voor een dagje Marken

Onder de rook van Amsterdam en op steenworp afstand van Volendam ligt het schiereiland Marken. Ga eropuit en geniet van een heerlijke dagje in dit authentieke dorp. Kies voor een oud-Hollandse belevenis en ontdek hoe klompen gemaakt worden, vaar mee met de Marken Express of huur een retro e-bike voor een rondje Gouwzee.

Wat te doen?

3 UUR SCOOTER HUUR INCL BOOTTOCHT EN FOTO IN KLEDERDRACHT
Volendam
48.50
MARKER HUISJE
Marken
€ 3,-
WOODEN SHOE FACTORY
Marken
GRATIS
MARKER MUSEUM
Marken
€ 3,-
TAVERNE DE VISSCHER
Marken
GRATIS

Bezienswaardigheden in Marken:

Neem een kijkje bij de bezienswaardigheden op het vroegere eiland Marken

Vuurtoren Het Paard van Marken

Vuurtoren Het Paard van Marken Bezoek de vuurtoren Het Paard van Marken op het oostelijke punt van het eiland. Marken heeft al sinds 1700 zijn eigen lichtbaken, maar ‘Het Paard van Marken’ stamt uit 1839. Het markante, witte bouwwerk is zestien meter hoog en vormt een idyllisch plaatje. Zeker in de winter, wanneer er soms kruiend ijs ontstaat. In 1971 is de vuurtoren zelfs enkele centimeters verplaatst als gevolg van kruiend ijs.

Standbeeld The Wave

The Wave In 1916 werden Marken en veel andere dorpen aan de Zuiderzee getroffen door een grote watersnoodramp. Ter herinnering aan deze ramp, waarbij tientallen mensen omkwamen, werd in 2016 aan de haven van Marken het monument ‘The Wave’ onthuld. Het beeld verbeeldt een golf op zee; het ontwerp is door de bevolking van Marken zelf uitgekozen. Ter plekke heb je een indrukwekkend uitzicht over de Gouwzee.