+31 299 396 980 Dagelijks geopend van 09:30 tot 18:00 uur
Mijn Uitje

Gratis parkeren in Volendam

Gratis parkeren in Volendam

Bekijk de gratis parkeerplaatsen in Volendam

Wil je gratis parkeren in Volendam en heb je geen zin om een heel stuk te lopen? Er zijn rondom het centrum van Volendam diverse plekken waar je de hele dag gratis kunt parkeren, met een blauwe zone kunt parkeren of je auto veilig kunt stallen in een parkeergarage. Om je te helpen bij het kiezen van de juiste parkeeraccommodatie hebben wij hieronder een opsomming gemaakt van de mogelijkheden:

 

Gratis parkeerplekken in Volendam

Bij Marinapark zijn er op dit moment minder parkeerplaatsen in verband met een afzetting. Om gratis te parkeren adviseren we om het Slobbeland parkeerterrein aan te houden. Anders kun je in één van de betaalde  parkeergarages in Volendam parkeren.

We starten met het benoemen van de gratis plekken waar je je auto kwijt kunt tijdens je dagje Volendam. Een dagje weg is immers al duur genoeg en elke euro die je kunt besparen is mooi meegenomen.

 1. Marinapark parkeerterrein, het meest gebruikte en bekende parkeerterrein van Volendam is het Marinapark. Naast vakantiepark Roompot Marinapark bevindt zich een groot parkeerterrein waar je gratis je auto kunt plaatsen. Let op, het eerste gedeelte van het parkeerterrein is voor maximaal 3 uur met een blauwe schijf. Vanaf hier is het slechts 10 – 15 minuten lopen richting de dijk en de haven van Volendam. Adres Pieterman 1, Volendam
 2. Slobbeland parkeerterrein, ben je wat slechter ter been en wil je toch gratis parkeren dan raden wij je aan om te parkeren bij parkeerterrein Slobbeland. Dit kleine parkeerterrein ligt op slechts 300 meter afstand van de haven. Nadeel is wel dat er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn. Parkeer hier dus niet je auto als je goed ter been bent. Hierdoor voorkom je dat de plekken bezet zijn en mensen die slecht ter been zijn dus geen plek meer hebben. Als je Slobbeland 2 intoets in Google Maps kom je er zo.

Blauwe zone parkeerplaatsen

Breng je een kort bezoek aan het mooie Volendam dan is het wellicht verstandig om je auto neer te zetten op een plek waar blauwe zone actief is. Hierdoor zorg je ervoor dat de bezoekers die een gehele dag Volendam willen bezoeken gewoon een plekje hebben op de daarvoor bestemde parkeerterreinen.

 1. Amvo parkeerterrein, tegenover het Volendams museum bevindt zich het AMVO parkeerterrein. Vanaf hier is het slechts 2 minuten lopen naar de mooie dijk van dit dorp. Tevens zit je hier vlak naast het bekende winkelcentrum Havenhof. Vergeet niet je blauwe zone kaart te plaatsen achter het raam. Het adres is: Zeestraat 33 te Volendam
 2. Langs de winkelstraten, er zijn diverse winkelstraten in Volendam. Veel hiervan hebben een blauwe zone streep. Denk bijvoorbeeld aan de Julianastraat. Hier kun je je wagen neerzetten voor enkele uren. Plaats je blauwe parkeerschijf achter het raam en je kunt je auto er rustig laten staan.

 

Parkeergarages in Volendam

Wil je je bolide veilig kwijt kunnen dan biedt één van de betaalde parkeeropties in Volendam wellicht een optie.

 1. Parkeergarage Havenhof Volendam, op slechts 2 minuten afstand van de dijk tref je parkeergarage Havenhof. Deze betaalde garage staat bijna nooit vol en vanuit hier ben je zo op de toeristische trekpleister van Volendam. Op het moment van schrijven betaal je 0,50 euro voor de eerste 30 minuten en daarna 1,00 euro per 30 minuten. In deze garage is maar liefst ruimte voor 160 auto’s. Let wel goed op de doorrijhoogte van 1,95 meter. Het adres is: Zeestraat 21 Volendam. bekijk hier de website van de garage voor de meest actuele informatie. Dit is ook de parkeerlocatie vlakbij het VVV kantoor.
 2. Parkeergarage Centrum Volendam, iets meer verstopt vind je de parkeergarage Centrum Volendam. Deze kleinschalige garage is dagelijks geopend van 07.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag en zondag zelfs tot 23.00 uur. De kosten van deze plekken zijn 1,00 euro per uur met een maximum parkeertarief van 9,00 euro per dag. Dan ben je er wel van verzekerd dat je auto veilig en overdekt staat. Het adres van deze garage is: Boegstraat 2a te Volendam. bekijk hier de website van de garage

Bezoek één van de vele leuke uitjes in Volendam

Als je toch op bezoek gaat naar Volendam dan kan je bij ons terecht voor een leuk dagje weg in Volendam. Zo bieden wij diverse uitjes aan voor elke samenstelling. Bekijk hier de leukste uitjes:

 1. fietsverhuur Volendam
 2. scooterverhuur Volendam
 3. boottochten Volendam met de Marken Express
 4. Foto in Volendamse klederdracht met korting
 5. Volendams museum
 6. stroopwafel Experience Woltjes
 7. Palingsound museum
 8. en nog many more……

We hopen je hiermee voldoende informatie te hebben kunnen geven over het parkeren in Volendam. Mocht je nog meer informatie willen hebben over het parkeren, of je wilt info over één van onze vele uitjes dan staan wij je hier graag voor te woord. Onze medewerkers zijn te bereiken via het mailadres [email protected] of via telefoonnummer 0299396980.

 

We hopen alvast dat je een leuk dagje uit hebt met je gezin of vrienden in Volendam. Enjoy en veel plezier!!!!

gratis parkeren in Volendam