• Nederlands
Mijn Uitje

Fietsroutes vanuit Volendam

Welke fietsroutes zijn er allemaal in Volendam?
Stel je wilt vanuit Volendam lekker de omgeving verkennen dan zijn er diverse leuke routes die je kunt volgen. Hieronder benoemen wij graag de leukste routes voor je.

fiets route Volendam

Fietsroute Volendam, Katwoude, Monnickendam, Marken en met de boot terug (17km)
Deze route is veruit het meest populair. Tijdens deze fietstocht kom je eingelijk alle typische Nederlandse dingen tegen. Meteen als je Violendam uit fietst zie je Molen de Kathammer in Katwoude staan.
Molen Katwoude
Terwijl je verder fiets kom je even verderop in Katwoude de kaasmakerij van de familie Willig tegen. Dit is een leuke tussenstop om een bezoekje te brengen. Hier leggen ze uit hoe de kaas gemaakt wordt, kan je de kaas proeven en mag je koeienstal in.
Henri Willig Cheese
Na de kaas experience vervolg je de route naar Monnickendam. Dit visserdorpje kenmerkt zich door de geweldige haven en de vele leuke restaurantjes met terassen. Ideale tussenstop voor een lunch.
Monnickendam
Na lekker in het zonnetje gezeten te hebben stap je op de fiets naar Marken. Terwijl je op de dijk fiets zie je de paarden en koeien in de wei rondlopen.
Meteen bij binnenkomst van dit dorpje met de houten huisjes vind je een klompenmakerij welke je gratis kunt bezoeken. Ze laten zien hoe ze van een blok hout een klomp maken. Op een paar minuten fietsen afstand aan het andere kant van het voormalig eiland vind je de vuurtoren “het Paard van Marken”. Mooiere foto’s dan dit kan je bijna niet maken.
Zet daarna weer koers richting de haven van Marken. Hier vertrekt de Marken Express dagelijks elke 30-45 minuten om je naar de overkant te brengen.
Volendam Marken Express - Rent & Event

Fietsroute Volendam en Edam (6.5 km)
Heb je minder tijd om te besteden? Neem dan de fiets tour van Volendam naar Edam.

Fietsroute Volendam, Purmerend, Zaanse Schans (48km)
Wil je echt een uitdagende fietstour doen, zet dan koers naar de Zaanse Schans vanuit Volendam.